Shqipëria Kaukaziane; e vërteta e vonë-Një dokumentar mbi shqiptarët e Azerbajxhanit

in Uncategorized by

“Shqipëria Kaukaziane; e vërteta e vonë”, titullohet ky dokumentar mbi shqiptarët e Azerbajxhanit.

Dokumentari rrëfen mërgimin e hershëm të shqiptarëve në Kaukaz.

Ata i luteshin diellit e hënës dhe më vonë qenë të parët që përqafuan Kristianizmin.

Ёshtë interesante vetëdija e tyre e qartë e përkitësisë; qysh atëherë ata e quanin veten shqiptarë.

Kishin alfabetin, librat dhe kishat e tyre më të vjetrat në Kaukaz, dhe të pavarura prej Kishës Armene, e cila i luftoi për t’i dominuar, gjë që solli shpërngulje dhe shkatërrimin e gjithë librave në gjuhën shqipe.

Mos e humbni këtë dokumentar, i cili hedh dritë jo vetëm mbi zanafillën e origjinës shqiptare, por gjithashtu hedh dritë edhe mbi vetë zanafillën e botës.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Latest from Uncategorized

Françeska-Ezra Pound

Françeska-Ezra Pound   Ti erdhe prej natës ku ishe kredhurDhe në duar
Go to Top