Qëllon që çik jetën-Gabriel García Márquez

in Letërsi/Përkthim/Tharm by

Qëllon që çik jetën-Gabriel García Márquez

 

Qëllon që çik jetën e dikujt,

dashurohesh

dhe kupton se gjëja më e rëndësishme është që ta prekësh,

ta jetosh,

të ndash me të melankolitë dhe parehatitë,

të arrish të njohësh veten

në shikimin e tjetrit,

të ndjesh se nuk mund të bësh më pa të…

e ç’rëndësi ka nëse për ta patur të gjithë këtë,

të duhet të presësh pesëdhjetë e tre vite, shtatë muaj dhe njëmbëdhjetë ditë,

netët përfshirë.

 

Përktheu: Arlinda Guma

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Latest from Letërsi

Go to Top