Njeriu me dritare në krah-Petraq Risto

in Letërsi/Përkthim/Tharm by

Njeriu me dritare në krah-Petraq Risto

 

Në vend të çantës në krah kam një dritare: po shkoj t’i gjej një mur…
Dritarja e hapur di të flasë: Vjetërohet shikimi apo lodhet drita?
Pse rrinë bashkë jasemini me një nusepashkë?
Kur fryjnë erërat, zgjohen shpirtrat?
Pa mure janë dritaret në Parajsë?…
A mund t’i përgjigjem një dritareje pa thyer qelqin e fjalës?
Po sikur fjalët t’i marrë era?…
Ngaqë nuk flas, kthehem në mur.

…Tashmë më mungon dera…

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Latest from Letërsi

Pse shkruaj?/Genci Gora

Pse shkruani? Revista defekt-teknik ua drejtoi këtë pyetje disa shkrimtarëve dhe poetëve shqiptarë,

Pse shkruaj/Manjola Nasi

Pse shkruani? Revista defekt-teknik ua drejtoi këtë pyetje disa shkrimtarëve dhe poetëve shqiptarë,
Go to Top