Miting për Enver Hoxhën-Frederik Rreshpja

in Letërsi/Tharm by

Miting për Enver Hoxhën-Frederik Rreshpja

 

Ulërijnë servilët dhe injorantët: hosana!
Turma pa tru të bie ndër këmbë
Si popull i mallkuar fisi i arbrit
I bie më gjunjë urdhrit tënd.

Asnjëri s’e sheh gjakun që rrjedh
Anës tribunave si lumë
Fantazmat e martirëve që ti vrave
Dëshpërohen mbi kokat e turmës.

Por do të vijë një ditë kur bronxin tënd
Turma do ta shqyejë me egërsi.
Dhe, do të gdhendë për malkim
Bronxin e ndonjë diktatori të ri.

1982

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Latest from Letërsi

NUMRI SHUMES-Kiki Dhimula

NUMRI SHUMES-Kiki Dhimula Dashuria, emër, kryefjalë, aq shumë kryefjalë; numri njëjës, as
Go to Top