LAMTUMIRË-Du Mu

in Letërsi/Përkthim/Tharm by

LAMTUMIRË-Du Mu

 

(803-852)

Dashuria që kishte dikur
E ka braktisur.
Po pimë për herën e fundit
Kupën e krisur.
Dhe buzën në gaz nuk e vë
As me pahir,
Gjithçka përreth tani na lë
Një lamtumirë.
Por në shandan, deri në ag,
Qirinjtë sot
Do qajnë me lotët që ajo
S’i derdhi dot.

Përktheu: Alket Çani

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Latest from Letërsi

Go to Top