Kur vdesin hënëzat-Frederik Rreshpja

in Letërsi/Tharm by

Kur vdesin hënëzat-Frederik Rreshpja

 

Xhindi i vogël i përrallës

Hedh yje në pellgun e hijeve.

Te dritarja e gjetheve pashë

Hënën e shuar nga shiu

 

Kur vdesin hënëzat, kur vdesin yjet

Jam si dikur fëmijë i dhembshur.

Qëllon që qaj i vetmuar

Mbi dritën e duarve të hënës

 

Qëllon që qaj edhe për zogjtë

E trokas në gërmadhat e çerdheve.

Pastaj u shpjegoj zogjve

Që dhe unë jam në këtë botë pa fole.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Latest from Letërsi

Librashitësi-Rozafa Shpuza

Librashitësi-Rozafa Shpuza Kapakë historish të zverdhunastivon përditë n’thembër t’bulevardit, e njajtë me

Maskat-Ezra Pound

Maskat-Ezra Pound Këto përrallat për maskimet e vjetra, a nuk janë Mite
Go to Top