E DËGJUAR DHE E PADËGJUAR-Janis Ricos

in Letërsi/Përkthim/Tharm by

E DËGJUAR DHE E PADËGJUAR-Janis Ricos

 

Një lëvizje e papritur, e beftë: plagën shtrëngoi dora e tij,

gjakun që të ndalë dhe pse ndonjë krismë nuk ndjemë,

as edhe frushullimën e ndonjë plumbi fluturim. Pas pak

dorën uli ai dhe buzëqeshi,

por  sërish,  ngadalë, drejt të njejtit vend

e ngriti: portofolin nxori sjellshëm,

pagoi kamarierin dhe doli.

Atëkohë, filxhani i vogël i kafesë u thye.

Së paku, kaq gjë e dëgjuam qartësisht.

Përktheu: Eraldo Hatija

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Latest from Letërsi

SISTEMI/1-EDUARDO GALEANO

SISTEMI/1-EDUARDO GALEANO   Funksionarët nuk funksionojnë. Politikanët flasin, por nuk thonë gjë.

X-Nurie Emrullai

X-Nurie Emrullai   T’kam ble një ëndërr në pazarin e Esmës. Ma

Rishoh-Sueton Zhugri

Rishoh-Sueton Zhugri   I rishoh hapat e tua mbi parmakët e një
Go to Top