Zhvendosja e tempujve Abu Simbel

in A(rt)ktivizëm by

Në vitin 1960 presidenti egjiptian Nasser filloi ndërtimin e Digës së madhe Aswan.

Projekti ishte i rëndësishëm, por ai kërcënoi të zhdukte shumë vepra të Egjiptit të lashtë, duke përfshirë tempujt e mrekullueshëm Abu Simbel.

Falë ndërhyrjes së UNESCO-s, 113 vende morën masa duke dërguar njerëz, pará dhe teknologji për ta shpëtuar monumentin.


U vendos që kompleksi të çmontohej dhe të zhvendosej në copa.

Një punë e madhe që zgjati nga viti 1964 deri në vitin 1968 me punën e mbi dy mijë punëtorëve.

Fotot janë vërtet sugjestionuese:

Marrë nga: Le fotografie che hanno fatto la storia

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.