Thirrje qiellore-Sueton Zhugri

in Letërsi/Tharm by

Thirrje qiellore-Sueton Zhugri

 

Një fushqetë sinjalizuese në qiell
Sa e shndritshme, e bukur
Dikush është në nevojë…
Lart, ja edhe një tjetër
Sytë më mbushen me fushqeta
Sikur truri sheh veten në pasqyrë
Botë e mbyllur,
E mbytur për ndihmë, (ndihmë!)
Hidhe dhe ti një fushqetë
Ndoshta dikush e sheh
Dikujt ndoshta i pëlqen ngjyra e
Fushqetës tënde
Dhe vrapon me ndihmën e të
Kuqes së zemrës
Si në një mbrëmje fishekzjarresh
Me duart që i dridhen…
Drejt shpëtimit

24.10.2020

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Latest from Letërsi

Go to Top