Tag archive

Përktheu: Edon Qesari - page 3

Letërsi/Përkthim/Tharm

Mbaji mend-Yehuda Amichai

Mbaji mend-Yehuda Amichai   Mbaji mend ca vogëlsira. Mbaje mend si vishet njeriu që ti do, në mënyrë që një ditë, pasi ta kesh humbur, të dish të thuash se ç’rroba mbante, xhaketën kadife, shapkën e bardhë. Mbaji mend ca vogëlsira. Se nuk kanë fytyrë dhe shpirti u rri strukur, e dënesa e tyre i… Keep Reading

Letërsi/Përkthim/Tharm

Ç’ka ngjarë-Bertolt Brecht

Ç’ka ngjarë-Bertolt Brecht    Sipërmarrësi ka përveshur mëngët që të ndreqë avionin. Prifti pyet veten se ç’tha vallë para tetë javësh mbi të dhjetat (e kishës). Gjeneralët janë veshur si civilë dhe ngjajnë si nëpunës. Zyrtarët publikë po duken të sjellshëm. Polici i tregon drejtimin e rrugës leckamanit. Pronari i tokës vjen të shohë nëse… Keep Reading

Letërsi/Përkthim/Tharm

Strehë për natën-Bertolt Brecht

Strehë për natën-Bertolt Brecht Më thonë se në New York Në cepin e 26th Street dhe Broadway Dikush rri për çdo natë të muajve dimërorë E pasi u lyp kalimtarëve të holla Paguan një strehë për nevojtarët e mbledhur që të kalojnë natën.   Bota s’do ndryshojë për kaq gjë Marrëdhëniet mes njerëzve nuk do… Keep Reading

Letërsi/Përkthim/Tharm

Për M./Bertold Brecht

Për M./Bertold Brecht Natën që ti s’erdhe s’më zuri gjumi por vajta tek dera shumë herë dhe binte shi, ndaj hyra sërish. S’e dija asokohe: ndërsa tani e di: ajo natë qe si gjithë netët në vijim, ti më s’erdhe dhe unë flija dhe thuajse më s’prisja por shkoja shpesh tek dera se atje binte… Keep Reading

Go to Top