Tag archive

Përktheu: Ardian Klosi

Ditë e natë-Botho Strauss

Botho Strauss Një burrë që shijon një pushim të shkurtër dimëror te një hotel i vogël në bregdetin belg, zë dhomë pranë një çifti që natë për natë i gëzohen njëri-tjetrit. Po kur i sheh tek hanë mëngjes, nuk arrin të kuptojë: ajo heq me thonjtë e gjatë ushqimin që i ka mbetur mes dhëmbëve,… Keep Reading

Letërsi/Tharm

Ditë të çuditshme-Arno Schmidt

Arno Schmidt “Ka herë-herë ditë të çuditshme: kur dielli ngrihet lart si kurrë ndonjëherë më parë, kur re të plogështa zbresin poshtë, kur era fryn tinëzisht nga të gjitha anët e rruzullit. Gjuajtësit reaktivë bëjnë figura marramendëse në qiell; të gjithë kreditorëve u hipën dëshira të tërheqin paratë e tyre nga bankat: dëgjohet rëndom për… Keep Reading

Letërsi/Përkthim/Tharm

Ora e edukatës morale-Barbara Frischmuth

Barbara Frischmuth Në rast se përpiqet t’ju afrohet një burrë, cilatdo që të jenë qëllimet e tij – në vend të mbyllur ose të hapur – punë e parë ulini sytë përtokë, që të mund të fitoni kohë. Nga mënyra se si kërkon t’ju tërheqë vëmendjen do të kuptohet se ç’lloj kënaqësish pret ai nga… Keep Reading

Letërsi/Përkthim/Tharm

Mai Ling-Gerhard Plotz

Shkruar nga Gerhard Poltz, lindur më 1942, Mynih, Gjermani Botuar në vitin 1984 Përkthyer nga Ardian Klosi Zoti Grundwirmer dhe Mai Ling janë ulur në një qoshk me kanape të firmës Kruger. Grundwirmer: – Pa thuaj pak mirëdita, Mai Ling. Mirë dita. Hë bravo. Tri javë kam që e kam marrë. E quajnë Mai Ling… Keep Reading

Go to Top