Tag archive

Nurie Emrullai

Nuk ka më as bukë-Nurie Emrullai

Nuk ka më as bukë-Nurie Emrullai   Duhet të iki. Kjo është e pashmangshme. Prita që dikush të më kërkonte, andaj rrija gjithnjë gati. Asgjë s’erdhi në jetën time të lëmuar dhe shkëlqyese si teh thike. Ndryshova veten deri në rrënjë. Nuk ma kërkoi kurrë asnjë. Sa e dhimbshme! E ndryshimi i rrënjëve i than… Keep Reading

Letërsi/Tharm

Mbamendje-Nurie Emrullai

Mbamendje-Nurie Emrullai   Lëngun e ditëve të mërzisë e pimë në gota uji. Nuk zbrazet asnjëherë. Jemi mësuar të themi: “mjafton!” pas dy-tre gllënjkave. Pastaj hamë në pjatat krijuar për njerëz- me mungesa. Luga fluturon sa në njërin skaj, në tjetrin. Jemi mësuar të themi: “s’mundem më! Edhe ajri më ngop!” Pas buke duhet të… Keep Reading

Letërsi/Tharm

Një tjetër si unë-Nurie Emrullai

Një tjetër si unë-Nurie Emrullai   I njëjti fat më ra në hise dhe mua. U përcoll nga gjyshja tek nëna, nga nëna tek unë. Unë jam tjetra që mohohem. Por nuk jam e vetmja. Jam pjesë e historisë. Në vetminë time presin gjithë gratë për t’u parë e dëgjuar. Nuk harroj: “Unë duhet ta… Keep Reading

Letërsi

Katër zëra nga poezia moderne shqipe/Daniela Xhani, Sueton Zhugri, Nurie Emrullai, Edvin Thomollari

Revista defekt-teknik.com u drejtoi nga një pyetje katër zërave të poezisë moderne shqipe. Ata janë: Daniela Xhani, Sueton Zhugri, Nurie Emrullai dhe Edvin Thomollari. Duke qenë se nuk janë nga ai lloji i promovuar bujshëm në mjediset leterare shqiptare, ky fakt përkoi me misionin e kësaj reviste; të promovojë pikërisht ata të papromovuarit, ata që… Keep Reading

Letërsi/Tharm

Bosh!-Nurie Emrullai

Bosh!-Nurie Emrullai   Para pasqyre, si para Zotit. Foli tani. Pyete. Tregoji për dhimbjet e tua. Tregoji për dashuritë e humbura. Njëra pas tjetrës, njëra pas tjetrës, të gjitha njësoj. Tregoji për varfërinë tënde, të prindërve, të njerëzve që të rrethojnë, dhe pasi t’i tregosh thuaj: Se paraja s’të bën të lumtur (e dimë të… Keep Reading

Letërsi/Tharm

X-Nurie Emrullai

X-Nurie Emrullai   T’kam ble një ëndërr në pazarin e Esmës. Ma dha lirë e m’premtoi se është e bukur. Në pazarin e vjetërsinave, mes krevatëve t’braktisur prej lëkure të vërtetë, karrigeve pa tavolina dhe ca byzylykëve t’këputur, që mbajnë erën e dikujt që se njohim. Mes atyre gjërash gjeta këtë ëndërr t’harruar. Esma ma… Keep Reading

Go to Top