Tag archive

Erjus Mezini

Letërsi

Normalët-Erjus Mezini

Normalët-Erjus Mezini – Oh, unë nuk e di se çfarë flas. Të më falni të gjithë! Ju kam mërzitur. Ju kam lodhur sot. Ju prisha festën. Pa dashje e bëra, shokët e mi. Po ja, kisha një ëndërr edhe unë i mjeri për qytetarin tonë të dashur. Desha ta bëj normal dhe akoma dua. Por… Keep Reading

Sikur të financohej leximi në vend që të financohej botimi/Erjus Mezini

Lexuesit nuk po shtohen, financohen autorë që kanë humbur kontaktin me aktualitetin dhe lexuesin e ri, autorit të ri i krijohen dhjetëra pengesa (sepse veç vetëfinancimit atij i duhet të konkurrojë të huajt dhe autorët që financon ministria), paratë i jep ministria por vendimin se kush duhet të botohet e merr botuesi, politikanët botohen më… Keep Reading

Letërsi

Asylbubu Baglani-Erjus Mezini

Shkëputur nga romani “Shansi i Dytë” i autorit Erjus Mezini         Kapitulli 7 Ditën që Tomas dhe Franc Shnajder u nisën për në Aralsk, Asylbubu Baglani u vendos me njerëzit dhe kafshët e tij në bregun e Sirdarios në juglindje të Tashkentit. Ai kishte kaluar tridhjetë-e-pesë vjet në Tian Shan dhe tani… Keep Reading

Biseda/Letërsi

Të krijosh në shqip do të thotë t’i shpallësh luftë totale arsyes/Bisedë me shkrimtarin Erjus Mezini

Bisedë me shkrimtarin Erjus Mezini mbi letërsinë dhe butaforitë social-politike ku ajo formëzohet. Ai është Punonjës Civil në Departamentin e Arsimit të Shtetit të New Jork-ut, por kjo nuk e pengon të theksojë se: “Fakti që shumica dërrmuese e analistëve, si edhe dhjetëra politikanë që reklamohen në mediat gjigande janë diplomuar ose në Harvard ose… Keep Reading

Nga dita e një shkrimtari-Esé nga Erjus Mezini

Këtë esé aspak të mërzitshme Erjus Mezini e ka titulluar “Jeta e mërzitshme e shkrimtarit”. Kur i shkrova Erjusit se fjalën “dashnore” do t’ia zëvendësoja me fjalën “të dashura” (termi m’u duk paksa diskriminiues), ai protestoi, më tha se këto fjalë ishin dy gjëra krejt të ndryshme në këndvështrimin e tij. Por ndoshta në ndonjë… Keep Reading

Go to Top