Pranvera në katundin arbresh-Martin Camaj

in Letërsi by

Pranvera në katundin arbresh-Martin Camaj

 

Lulet dalin plasave të gurve

e myseve të shtegut deri në shkamb.

Lulet kurm-këputuna me qafë sa peni

vështrojnë kuvendin e grave duer-forta

që kthejtnë prej së jashtit

e asnji s’e zen ngoje pranverën.

 

Më kaluen ditët si n’andërr

me sy ndër lulet e hershme si humbshin

në barishtet e muejit prill të tërbuem.

 

U zgjova te dita e kthimit me nji varg

fjalësh pa kuptim në dorë.

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Latest from Letërsi

BOLERO-JULIO COTZÁR

BOLERO-JULIO CORTÁZAR Argjentinë, 1914 – 198 Çfarë kotësie të imagjinosh se mund

Katia-Anita Zela

Anita Zela Emrin e Katias ma tregoi shitësja e panineve në atë

Kancer-Janis Ricos

Kancer-Janis Ricos   Dhe papritmas gjithçka u bë e largët – trajtat,
Go to Top