Peizazhet e natës-Frederik Rreshpja

in Letërsi by

Peizazhet e natës-Frederik Rreshpja

 

Zhduken drurët me fjalë e me gjethe
Dhe luleve u rrëzohen ngjyrat,
Nata gdhend në ajër statujat e hijeve.

Eja ti, tërë dritë si dashuria,
Hidh ngjyra mbi lulet,
Vër rregull mbi peizazhet e botës!

Nëse nuk vjen,
Do të tretem nëpër kështjellat e ftohta,
Vizatuar brutalisht nga nata.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Latest from Letërsi

Go to Top