Nji zog lëngon-Martin Camaj

in Letërsi/Tharm by

Nji zog lëngon-Martin Camaj

 

Libri i besimit të shpendëve thotë:

çdo zog shtrin krahët e vdes mbi bar,

ndëshkim pse preku kufijtë e ndaluem

mes qiellit dhe dheut.

 

Nji zog lëngon për vdekje mbi bar:

gjethet ndër lisa janë zogj e shokë

të pambërritshëm

e losin me dritë e diellL

 

larg dy gur mullinjsh që bien

si mbas ligjit njeni mbi tjetrin

pa za.

 

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Latest from Letërsi

BOLERO-JULIO COTZÁR

BOLERO-JULIO CORTÁZAR Argjentinë, 1914 – 198 Çfarë kotësie të imagjinosh se mund

Katia-Anita Zela

Anita Zela Emrin e Katias ma tregoi shitësja e panineve në atë
Go to Top