Ndeshim në udhë të shkuarën-Petraq Risto

in Letërsi/Tharm by

Ndeshim në udhë të shkuarën-Petraq Risto 

 

Shpesh ndodh të ndeshim në udhë të shkuarën

Dashurinë e shkuar, miqësinë e shkuar, vizionin e shkuar

Qëllon shpesh të ulim sytë, të psherëtijmë, të stepemi

Dhe të shtypim zemrën – çelës elektrik që na ndezë gjithë dritat e Kujtesës

Dhe ndaj së shkuarës të jepemi.

Pse ruajmë dobësinë tonë, pse ruajmë ëndrrën

Dhe pse Kujtesën e kthejmë në pluhur zhgënjimi?

Pse gjithnjë në udhë na shfaqet dikush apo diçka

Që na e kthen zemrën në çelës elektrik

Dhe Kujtesën në tempull flijimi?…

____

Bar “Jim Dandy’s”, 20 Nëntor, 2019

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Latest from Letërsi

Go to Top