Kronikë për zgjedhjet-Frederik Rreshpja

in Letërsi by

Kronikë për zgjedhjet-Frederik Rreshpja

 

Një gjethe u bë zog dhe vajtoi mbi ullishte.

 

Nga fshati kundruall dolën pleqtë,

rendën pas shpitrave që silleshin në ajër

drejt Kashtës së Kumtrit.

 

Të vrarët i rreshtuan në sheshin DEMOKRACIA

Mbështjellë me çarçafët e dhëndërisë.

Por shtypi tha se zgjedhjet qenë të ndershme,

të lira dhe korrekte. Ashtu dhe TV-të.

 

Pastaj lanë gjakun

Te ullishtja me drurët e përdredhur nga dhembja.

 

Eh! Ullinjtë e Shqipërisë dhe paqja juaj e mallkuar!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Latest from Letërsi

Rishoh-Sueton Zhugri

Rishoh-Sueton Zhugri   I rishoh hapat e tua mbi parmakët e një

Prelud-Nizar Kabbani

Prelud-Nizar Kabbani   Për një grua që s’ka të ngjashme e pagëzuara
Go to Top