Krilla-Frederik Rreshpja

in Letërsi by

Krilla-Frederik Rreshpja

Në orën e magjive u rrëzua një krillë
Rrokullimë nëpër rrëmujën e reve.
Humbën gjurmët në ajrin tradhëtisht indiferent.

Do shkoj të rri pranë zjarrit të hënës
Me zogjtë e mardhur mbi kodër.
Një avion i vetmuar dhe i përgjumur
Ikën te shtëpia e mjegullave.

Eh, krillë e gjorë! U pikëllova
Se jam mik i avionëve dhe zogjve.
Shpesh bredh nëpër udhët e ajrit
Vë stapin tek një mjegull a syzet në një re.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Latest from Letërsi

Xhelozia-Carlos Fuentes

CARLOS FUENTES (Meksikë, 1928 – 2012) Xhelozia vret dashurinë, por jo dëshirën.
Go to Top