Klithma nën qepalla-Sueton Zhugri

in Letërsi/Tharm by

Klithma nën qepalla-Sueton Zhugri

 

Të fshehtat më të errëta i ruajmë të stivosura thellë në shpellat e shpirtit
si pëllumba të rimtë që në kafazë letargjie ushqehen me pritje.
Përgjatë jetës
për t’mos dëgjuar klithmat e tyre
qepallat fort shtrëngojmë
e lotët derdhim rrëke…
Kur vdesim sytë së fundi
mbeten hapur
që ato të lira të fluturojnë
dhe me gjysëm zëri
… sikur lutemi,
si atëherë kur porositim fëmijët
në ngutin e mëngjeseve kur u themi:
“Mos harroni të mbyllni derën. Ju puth.
Ika unë!”

23.3.2017

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Latest from Letërsi

Pse shkruaj?/Genci Gora

Pse shkruani? Revista defekt-teknik ua drejtoi këtë pyetje disa shkrimtarëve dhe poetëve shqiptarë,

Pse shkruaj/Manjola Nasi

Pse shkruani? Revista defekt-teknik ua drejtoi këtë pyetje disa shkrimtarëve dhe poetëve shqiptarë,
Go to Top