Karusel-Sueton Zhugri

in Letërsi/Tharm by

Karusel-Sueton Zhugri

 

Dikush pa në gropat e syve të saj
fundin e një pusi fshati.
Në ujin e një gjymi ushtari
zbuloi ditët e tij të humbura.
Një doktor vështroi në vrimën
e zemrës time një vejushë lakuriqe.
Mjegulla dhe shirat e vjeshtës
mund të gjejnë tek shpirtrat
të humburit ose fitimtarët.
Varet nga asgjëja edhe gjithçkaja.
Një hapje sysh mund të zgjojë
pafundësinë
ose ta shuajë atë.

2017

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Latest from Letërsi

Pse shkruaj?/Genci Gora

Pse shkruani? Revista defekt-teknik ua drejtoi këtë pyetje disa shkrimtarëve dhe poetëve shqiptarë,

Pse shkruaj/Manjola Nasi

Pse shkruani? Revista defekt-teknik ua drejtoi këtë pyetje disa shkrimtarëve dhe poetëve shqiptarë,
Go to Top