JERUZALEM-Yehuda Amichai

in Letërsi/Përkthim/Tharm by

JERUZALEM-Yehuda Amichai

 

Rroba të varura

nën rrezet e pasdites së vonë

në një çati të Qytetit të Vjetër:

çarçafi i bardhë i një gruaje që armikja ime është,

i bardhi peshqir i një burri, që armiku im është

e që djersët fshin me të ballit.

Në qiellin e Qytetit të Vjetër:

një balonë.

Në anën tjetër të telit:

një fëmijë.

Nuk mund ta shoh,

prej murit lartuar.

Shumë flamuj ne i kemi ngritur.

Shumë flamuj ata i kanë ngritur.

Që të mendojnë se jemi të lumtur.

Që të mendojmë se edhe ata të lumtur janë.

 

Përktheu: Eraldo Hatija

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Latest from Letërsi

Pse shkruaj?/Genci Gora

Pse shkruani? Revista defekt-teknik ua drejtoi këtë pyetje disa shkrimtarëve dhe poetëve shqiptarë,

Pse shkruaj/Manjola Nasi

Pse shkruani? Revista defekt-teknik ua drejtoi këtë pyetje disa shkrimtarëve dhe poetëve shqiptarë,
Go to Top