I saj dyzimi-Sueton Zhugri

in Letërsi/Tharm by

I saj dyzimi-Sueton Zhugri

 

Le ti hedhim një sy dyshemesë.
E sheh
mbi gjakun e natës atje
pasqyrohen yjet,
sfera të ndritshme ngazëllimi
kur ne u
njohëm, dhe kjo ishte lumturia
Me copa trupi të shkëputura
arnuar
në një Arushë të Madhe
dashurie bipolare gjithë çataj..

Dhe qielli thërret se ndjen mungesë

Dhe hëna përlyhet me mall të kuq

Dhe gjaku i natës pret
Kafshën e errësirës me plagën nga
e cila rrodhi i saj
dyzimi…

 

18.4.2023

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Latest from Letërsi

Harta-Wislawa Szymborska

Harta-Wislawa Szymborska E sheshtë si tavolina ajo është vendosur mbi të. Asgjë
Go to Top