Ç)evolucion-Sueton Zhugri

in Letërsi/Tharm by

Ç)evolucion-Sueton Zhugri


Ja yjet u çmësuan me gënjeshtrat e lutjeve.
Sendeve nuk u bëjnë më emrat.
Pluhuri i guroreve nuk bëhet
më gëlqere se e bardha e syve.
Tym ecin milingonat rrugëve të tyre të fshehta me emra pompozë.
Gjinia është çbarazuar. Pjellin epruvetat. Organet seksuale kanë humbur lëvizjet dhe ngrirë në silikone ngjyrash që dridhen.
Vetëm fluturat kanë mbetur po ato
në bukurinë e tyre jashtë krimbave.
Dhe barinjtë pas tufës së deleve
ngrenë duart lart prej vapës e prej halleve
e përsërisin këngë të lashta
për qumështin dhe gjumin.

s.zh.27.6.2017

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Latest from Letërsi

DËSHTIM-Janis Ricos

DËSHTIM-Janis Ricos Gazeta të vjetra të hedhura në oborr. Përherë të njëjtat.

Një orë- Erich Fried

Një orë- Erich Fried M’u desh një orëpër të korrigjuarnjë poezi që

Harta-Wislawa Szymborska

Harta-Wislawa Szymborska E sheshtë si tavolina ajo është vendosur mbi të. Asgjë
Go to Top