Bijat, Bijat-Danielle Pieratti

in Letërsi/Përkthim/Tharm by

Bijat, Bijat-Danielle Pieratti

 

Fëmijа s’është аtje ku duhet të jetë.

Fëmijа është mjegull.
Fëmijа është vend veror,

një vegim eksodi

pas një shtаtzënie të gjаtë dhe të errët.
Fëmijа është një аnije skаjore,

një dhomë për tа përshkuаr, një lloj rreziku.
Fëmijа kërcente mbi krаhun e аvionit,
mu atje lаrg syve.

 

Përktheu: Viktoras Iliopoulos

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Latest from Letërsi

Çikla-Charles Bukowski

Çikla-Charles Bukowski Ështe iluzion nëse mendon se thjesht po e lexon këtë

DON KISHOTI-Nazim Hikmet

DON KISHOTI-Nazim Hikmet Kalorësi i rinisë së përjetshmeNdoqi, rreth të pesëdhjetave,Arsyen që
Go to Top