ANEKDOTA-Jean Follain

in Letërsi/Përkthim/Tharm by

ANEKDOTA-Jean Follain

 

I vetmi bojaxhi i kësaj qyteze
i jepte edhe një dorë dyqanit të pastoli
dhe ia merrte lehtë një kënge
kur nga stacioni i trenit vinin
dy udhëtaret e vetme
shpërfillëse ndaj asaj dashurie
që përhapte gjithkund pranvera
por ka këngë që nuk reshtin
e që na i sjell një puhi.
O botë nuk të ndërtoj dot
pa këtë bojaxhi
dhe pa këto dy gra.

 

Përktheu: Alket Çani

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Latest from Letërsi

MOLLËT-Yves Bonnefoy

MOLLËT-Yves Bonnefoy   E ç’duhet të mendosh Për këto mollë të verdha? Dje habitnin, duke pritur, ashtu të zhveshura,
Go to Top