Të Drejtët-Jorge Luis Borges

in Letërsi/Përkthim/Tharm by

Të Drejtët-Jorge Luis Borges

 

Një njeri që punon kopshtin e tij, siç donte Voltaire.
Ai që është mirënjohës që në tokë ka muzikë.
Ai qe zbulon me kënaqësi një etimologji.
Dy punonjës në një kafene në Jug që luajnë shah në heshtje.
Qeramisti që mendon gjatë një ngjyrë dhe një formë.
Tipografi që ndërton bukur këtë faqe, që ndoshta nuk e kënaq.
Një grua dhe një burrë që lexojnë tercetet e fundit të një kënge.
Ai që përkëdhel një kafshë që fle.
Ai që justifikon apo do të justifikojë një të keqe që i kanë bërë.
Ai që është mirënjohës që në tokë ka një Stevenson.
Ai që parapëlqen që të tjerët të kenë të drejtë.
Këta njerëz, që askush s´i njeh, po shpëtojnë boten.

 

Përktheu: Florian Vlashi

Foto nga “Spitali i Kukullave”, Napoli. Spitali që shëron kujtimet…

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Latest from Letërsi

QERRJA-Yves Bonnefoy

QERRJA-Yves Bonnefoy   Ora pesë. Ende dëbora. Dëgjoj zëra Faqe botës. Një
Go to Top