Tag archive

Orhan Pamuk

Fragment nga një intervistë e shkrimtarit Orhan Pamuk për The Paris Review/Viti 2005

Intervistuar nga Ángel Gurría-Quintana Orhan Pamuku ka lindur në vitin 1952, në Stamboll, ku edhe vazhdon të jetojë. Familja e tij bëri pasuri me ndërtimin e hekurudhave gjatë ditëve të para të Republikës Turke dhe ai ndoqi Kolegjin Robert, ku fëmijët e elitës së privilegjuar të qytetit merrnin arsim laik të stilit perëndimor.Në rini ai zhvilloi një… Keep Reading

Letërsi

Nëntë shënime për ballinat e librave/Orhan Pamuk

Orhan Pamuk   Nëse romancieri mund ta përfundojë një libër pa ëndërruar ballinën e tij, ai është i mençur, i harmonishëm dhe i rritur, plotësisht i rritur, por po kështu ka humbur pafajësinë, e cila para së gjithash e bëri romancier.   S’mund t’i kujtojmë librat që duam më shumë pa kujtuar gjithashtu ballinat e… Keep Reading

Letërsi

Romani është forma më e hershme e globalizimit/Orhan Pamuk

Ndoshta shkruaj ngase kam shpresë se do kuptoj pse jam kaq shumë, shumë i zemëruar me çdocilin prej jush-Orhan Pamuk Carol Becker: Do filloja të flisja me ju në pozicionin e kritikut letrar. Mua më duket se ju keni një optimizëm të pabesueshëm po të marrim parasysh mënyrën se si shkruani në lidhje me shkrimtarë… Keep Reading

Go to Top