Tag archive

Gazmend Krasniqi

KOHË ME DIELL-Gazmend Krasniqi

KOHË ME DIELL-Gazmend Krasniqi Ikin avionët dhe zogjtë,Dhe heshtja, si gjithnjë me pak mund, Ngre skeptrin e ndryshkur;Sa, edhe qyteti atje përtej, gjysmë i mpirë, Kërkon të mbysë rrahjet e zemrës së vet. Vetëm një trung ulliri,Përkulur si kokë filozofi,Mbledh çfarë nxjerrin nga toka gishtat e diellit:Kush kthehet nga harresa, kërkon një zë –Jo atë… Keep Reading

Esé/Letërsi

A mund të bëhesh shkrimtar duke ndjekur kurse të shkrimit letrar? – Gazmend Krasniqi

Revista defekt-teknik u drejtoi një pyetje disa shkrimtarëve dhe poetëve shqiptarë. A mund të bëhesh shkrimtar duke ndjekur kurse të krijimit letrar? A mund të mësohet shkrimtaria? Disa prej përgjigjeve erdhën menjëherë, të tjera janë duke u shkruar si esé të veçanta; një prej të cilave është kjo që vijon, shkruar nga Gazmend Krasniqi:  … Keep Reading

Esé/Letërsi

SHËNIME TË VJETRA PËR NOBELIN E RI/Gazmend Krasniqi

Gazmend Krasniqi Njohësit e historikut të Çmimit (nga brenda dhe jashtë) thonë se kemi ardhur gradualisht te çmimi si i tillë, pra letrar. Ky proces i gjatë ka njohur shumë diskutime, kundërshtime, çka është normale për atë që prej mbi 100 vjetësh qëndron si çmimi kryesor i botës letrare. Për më tepër, gjatë kësaj kohe… Keep Reading

Letërsi/Tirana Review

Si ta shkruajmë historinë letrare/Gazmend Krasniqi

Disa prej çështjeve kryesore që dalin para mendimit historiografik letrar shqiptar Gazmend Krasniqi Te libri Teoria e letërsisë, i autorëve Rene Wellek dhe Austin Worren, lexojmë se …çdo vend ka qendrat e veta rrezatuese të rëndesës, artistët e vet të shquar, që shmangen nga rruga e përbashkët dhe që përcaktojnë dallimet e një tradite kombëtare nga një tjetër.[1] Po… Keep Reading

Letërsi/Pse shkruaj?

Pse shkruaj?/Gazmend Krasniqi

Pse shkruani? Revista defekt-teknik ua drejtoi këtë pyetje disa shkrimtarëve dhe poetëve shqiptarë, brenda dhe jashtë vendit. Përgjigjia e radhës erdhi nga shkrimtari Gazmend  Krasniqi. Ajo vijon si më poshtë…  PSE SHKRUAJ?-Gazmend Krasniqi (E dashur Arlinda, mendoj se kjo pyetje kërkon një libër, ky libër kërkon një jetë, prandaj po provoj të hedh vetëm ndonjë ide… Keep Reading

Letërsi

Një skandal letrar/Gazmend Krasniqi

Gazmend Krasniqi Pashë se njëri ndër poetët më të njohur arbëreshë të sotëm, me dashamirësinë për të promovuar  letërsinë e vendit të origjinës, paraqiste në rrjetet sociale një poezi të Rreshpjes, të përkthyer në italisht dhe të vendosur në faqet kulturore të atij vendi, por poezia nuk qe e poetit në fjalë. Arrita të komunikoj… Keep Reading

Go to Top