Një dokumentar kushtuar shkrimtarit John Fante/Giovanna di Lello

in Kinema/Letërsi by

Këtu mund të ndiqni një dokumentar kushtuar shkrimtarit amerikan, John Fante, realizuar nga Giovanna di Lello, viti 2003.

Flasin të afërm, studiues e miq të tij.

Sa qe gjallë ai nuk mori atë që meritonte, pak prej kushteve historike në të cilat jetoi e pak prej origjinës së tij italiane dhe besimit katolik, që nuk shiheshin me sy të mirë ato kohë. Por në ditët e sotme ai është përkthyer në shumë gjuhë të botës.

E megjithatë, mbeten ende të paktë amerikanët që e kanë lexuar…

Një dokumentar i çmuar, në veçanti për njerëzit e letrave, të cilët, në njëfarë mënyre, janë të gjithë nga pak “Arturo Bandini”…

 

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Latest from Kinema

Go to Top