“Këpucët në breg të Danubit”

in Kronikë në sepia by

“Këpucët në breg të Danubit” – titullohet ky monument, që ndodhet në Budapest, Hungari.

Ai është ndërtuar në kujtim të 3500 të vrarëve nga fashistët gjatë  Luftës së Dytë Botërore.

800 prej tyre ishin hebrenj.

Ata u urdhëruan t’i hiqnin këpucët dhe u qëlluan pranë lumit, në mënyrë që trupat e tyre të binin në ujë dhe t’i merrte rrjedha.

Monumenti paraqet këpucët e tyre të mbetura në breg…

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.