Tag archive

Danub

“Këpucët në breg të Danubit”

“Këpucët në breg të Danubit” – titullohet ky monument, që ndodhet në Budapest, Hungari. Ai është ndërtuar në kujtim të 3500 të vrarëve nga fashistët gjatë  Luftës së Dytë Botërore. 800 prej tyre ishin hebrenj. Ata u urdhëruan t’i hiqnin këpucët dhe u qëlluan pranë lumit, në mënyrë që trupat e tyre të binin në ujë… Keep Reading

Go to Top