Jam grua-Blerta Derhemi

in Letërsi/Tharm by

Jam grua-Blerta Derhemi

Jam dashuria stolisur mbi kuaj të bardhë,

sythat e shpresës përkund

në djepin e ëndrrës ,

 

Jam luftëtare e heshtur,

dhimbjes i jap zë,

me foshnjën e njomë mëkuar në gji,

Botës i jap dritë me syrin e pagjumë, 

 

Jam frymëmarrje e dehur netëve pa hënë,

zinxhirët e heshtjes kërkëllijnë 

me dhimbjen e shekujt mbi shpinë,

 

Jam frymëmarrje e ngashëryer,

penelat vjeshtakë m’i përskuqin mendimet,

Jam frymë e gjallë, zvarritur ndër dimra,

me zjarrin e jetës mbrujtur në gjak,

 

Jam fundi dhe fillimi,

Jam ikja dhe ardhja,

Jam rebelimi dhe durimi,

Jam mallkimi dhe bekimi,

Jam lufta dhe paqja,

Jam vdekja dhe jeta,

 

E, ç’gjëkënd tjetër të dua të jem!

Jam asgjëja dhe gjithçkaja!

Jam grua…

2 Comments

  1. Nje poezi e rralle dhe aq e bukur, nje himn per Gruan, si vajze, shoqe, bashkeshorte, nene, moter, gjyshe…! Mbi te gjitha si ” smart power”

    Me pershkrime dhe kontraste befasuese, nje pikture e gjalle e plot ngjyra!

    Merr dhe me shume vlera njerezore dhe artistike kur mendon se ate e ka qendisur nje Bashkeshorte dhe Nene e perkushtuar me dy femije te bekuar, diplomate me goxha pervoje qe premton shume kur mendon moshen e re te kesaj poeteshe te vertete!

    I urojme BLERTES dhe familjes se saj te nderuar cdo te mire dhe sa me shume frymezim ne penen e saj te holle dhe fisnike!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Latest from Letërsi

Go to Top