Tag archive

Blerta Derhemi

Pse shkruaj?/Blerta Derhemi

Pse shkruani? Revista defekt-teknik ua drejtoi këtë pyetje disa shkrimtarëve dhe poetëve shqiptarë, brenda dhe jashtë vendit. Përgjigjia e radhës erdhi nga Blerta Derhemi. Vijon më poshtë. Pse shkruaj?-Blerta Derhemi Si e perceptoj të shkruarin? Të shkruarit është aftësia për të zhbërë dhe ribërë hapësirën, kohën dhe vendin ku ndodhesh, duke e transformuar të zakontën në… Keep Reading

Letërsi/Tharm

Jam grua-Blerta Derhemi

Jam grua-Blerta Derhemi Jam dashuria stolisur mbi kuaj të bardhë, sythat e shpresës përkund në djepin e ëndrrës ,   Jam luftëtare e heshtur, dhimbjes i jap zë, me foshnjën e njomë mëkuar në gji, Botës i jap dritë me syrin e pagjumë,    Jam frymëmarrje e dehur netëve pa hënë, zinxhirët e heshtjes kërkëllijnë … Keep Reading

Go to Top