Gjysmat e së tërës-Sueton Zhugri

in Letërsi/Tharm by

Gjysmat e së tërës-Sueton Zhugri

 

Ajo e la buzëqeshjen përgjysmë
atëherë kur dhe hëna nxori gjysmën e kokës së saj në diell.
Mandej tha një gjysmë fjale
në gjysmë errësirë
me gjysmë zemre
që tingëlloi;

si gjysmë note

dhe pikëlloi- si një gjysmë nate;

Gjestet e saj të pambaruara u rrokullisën kalldrëmit të rrugicës
Dhe hija që mori me vete…
gjysmën e tyre.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Latest from Letërsi

Rishoh-Sueton Zhugri

Rishoh-Sueton Zhugri   I rishoh hapat e tua mbi parmakët e një

Prelud-Nizar Kabbani

Prelud-Nizar Kabbani   Për një grua që s’ka të ngjashme e pagëzuara
Go to Top