Gati për qitje-Sueton Zhugri

in Letërsi/Tharm by

Gati për qitje-Sueton Zhugri

 

Fjalët janë monedha.
Shit dhe bli, bli e shit.
Bien tingëlluese plot jehonë
Brenda vrimës së truve
Si brenda një këmbane në dukje lutjeje
Me format e një vazoje kursimi
Të ruajtura, të mpira, pothuaj të vdekura
Mishi i butë fshik mishin e butë të germave
E gjitha nën një mirazh metalik pse
Ato papritmas mund të marrin
Shëmbëlltyrën e plumbave
Rreshtuar karikatorit të fytit
Gati për qitje

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Latest from Letërsi

Librashitësi-Rozafa Shpuza

Librashitësi-Rozafa Shpuza Kapakë historish të zverdhunastivon përditë n’thembër t’bulevardit, e njajtë me

Maskat-Ezra Pound

Maskat-Ezra Pound Këto përrallat për maskimet e vjetra, a nuk janë Mite
Go to Top