ARTI DHE GRATË JANË FAJTORË TË MËDHENJ…/Rudina Çupi

in Letërsi/Tharm by

ARTI DHE GRATË JANË FAJTORË TË MËDHENJ…/Rudina Çupi

 

Një komentues futbolli ligjëron si poet.

 

E bënë dhe artin të përdorshëm!!!

Fundja, të rriturit këtë dinë të bëjnë me

gjërat e çmuara: i zaptojnë.

Le që, pse t’i gjykojmë

ndoshta  është më i vlefshëm një Nobel

të këndohet nën dush… Ja, nis e këndo!

 

Por kujt t’ia vë fajin për venitjen e shpresës

përveçse atyre që kanë fuqinë të krijojnë?

 

Nga “Maria me Jezusin në krah”

te “Zonja me kone”

ka fare pak fëmijë në art

dhe, rrjedhimisht, edhe në oborre,

(të bësh fëmijë është kaq klasike!)

jo se s’janë interesantë,

por kur gratë panë sesi ia përdorën

bijtë për luftëra e bijat si fajtore

filluan ta ekonomisin krijimin

për t’u mësuar të gjithëve

se jeta jepet për të qenë e hareshme 

Njerëzit krijuan çifte jo-bir-bërëse

dhe bota është lehtuar, përnjëmend…

Por arti dhe gratë janë fajtorë të mëdhenj…

 

2.

Familja është bark.

Ato dhe kishat zbrazen përditë

mbesin si mitra të pabanuara grash,

mitra shpejt do të harrohet si fjalë

“epruvetë” është shumë më moderne

dhe faji nuk mund t’i vihet i gjithi shkencës

që në Barkën e Noes do të hipin veç kafshë,

apo industrisë, që fabrikoi biberonë si gjinj,

ninulla në disk a përralla me zë,

që shpiku nën-nënat me pagesë…

Nga të dobëtit, kanë mbetur vetëm fëmijët.

 

Fundi i lumtur dhe gratë janë fajtorë të mëdhenj…

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Latest from Letërsi

GJUMË-Marcel Proust

Marcel Proust Në kohën e asaj paraditeje, kujtimin e së cilës nuk

Disa tipa lexuesish

Sipas revistës së kulturore CULTURAMAS, ka 11 tipa lexuesish:   1. LEXUESI
Go to Top