Tag archive

Van Gogh

Pikturë

Piktura “Lëvizja e të burgosurve”, 1890, e Vincent Van Gogh-ut

Ka disa hamendësime për domethënien e kësaj pikture, që u realizua në shkurt të vitit 1890, në një periudhë veçanërisht të trazuar në jetën e Van Gogh-ut. Ai ishte shumë i dëshpëruar dhe i pashpresë për t’u larguar nga mjediset rrënqethëse të azilit në Saint-Remy, por ishte vendosur që ai nuk do të ishte i… Keep Reading

Letërsi

Piktura “Mesditë- Pushim pas punës” e Van Gogh-ut

Midis dhjetorit të vitit 1889 dhe janarit të vitit 1890, Van Gogh-u realizoi këtë pikturë të mrekullueshme të frymëzuar nga një vizatim pastel dhe laps i Jean-François Millet, i datës 1866.        Piktura e Jean-François Millet Sfida për artistin holandez, siç dëshmohet nga një letër drejtuar vëllait të tij Theo, ishte t’i jepte… Keep Reading

Go to Top