Tag archive

Simone de Beauvoir

Disa fragmente nga një intervistë e filozofes dhe shkrimtares SIMONE DE BEAUVOIR dhënë për The Paris Review, viti 1965

SIMONE DE BEAUVOIR Është shumë e vështirë ta rishikosh të shkuarën pa mashtruar paksa. Dëshira ime për të shkruar ka nisur shumë herët. Kam shkruar tregime në moshën tetë vjeçare, por plot fëmijë e bëjnë këtë. Kjo nuk do të thotë se ata kanë një vokacion për të shkruar. Ndoshta, në rastin tim, vokacioni mund… Keep Reading

“Një Dashuri Transatlantike”- letrat që “e ndërtojnë” Simone de Beauvoir-in më qartë se të gjithë librat studimorë shkruar për të/Arlinda Guma

Tani vrasim algjerianë, është një rresht i përsëritur në letrat e saj… Dhe një ndër detajet që më tërheq më shumë në këtë libër është këndvështrimi i saj kritik madje edhe brenda kauzave për të cilat ajo lufton. Se si Simone de Beauvoir-i i përshkruan disa prej të majtëve, shokë të kauzës së përbashkët… Se… Keep Reading

Go to Top