Tag archive

Salman Rushdie

Letërsi

SALMAN RUSHDIE: “Mallkimi i një jete interesante”.

Emri: Ahmed Salman RushdieLindur më: 19 Qershor, 1947Vendlindja: Mumbai, Maharashtra, IndiaProfesioni: Shkrimtar Zoti Rushdie, a keni një pikëpamje optimiste për botën? Jo. (Qesh) Me një fjalë! Mendoj se është shumë e vështirë të jesh shkrimtar në këtë pikë të historisë së botës dhe të jesh optimist. Megjithatë errësira e bën më të mirë komedinë. Çfarë ju motivon për të shkruar? Nuk… Keep Reading

Letërsi/Përkthim/Tharm

Shënime për shkrimësinë dhe kombin/Salman Rushdie

Letërsia e mirë shkruan për një komb pa kufij. Shkrimtarët që kanë shkruar për ekzistencën e kufijve janë shndërruar në roje kufiri     Salman Rushdie  Mëllenja po këndon Cilgëri te pyllishta Pa pushim si rrjedha  mbi gurët e myshkëta S’është aq e moçme sa thithëlopa e Cors Fochno-s Me lëkurën e ngjitur në kocka 1… Keep Reading

Letërsi

Çfarë na thotë sot “Thertorja-5” e Kurt Vonnegut-it/Salman Ruzhdie

 “Thertorja 5”, e Kurt Vonnegut-it, është mjaftueshëm humane, sa të lejojë, në fund të tmerrit, që është dhe lënda e saj, mundësinë e shpresës. Shkruar nga: Salman Ruzhdie Përktheu: Arlinda Guma Marrë nga: “The New Yorker” E kam lexuar së pari “Thertorja-5” në vitin 1972, tre vjet pasi u botua, dhe tre vjet përpara se të… Keep Reading

Go to Top