Tag archive

Nuhi Sadiku

Letërsi/Pse shkruaj?

Pse shkruaj?/Nuhi Sadiku

Pse shkruani? Revista defekt-teknik ua drejtoi këtë pyetje disa shkrimtarëve dhe poetëve shqiptarë, brenda dhe jashtë vendit. Përgjigjia e radhës erdhi nga Nuhi Sadiku. Vijon më poshtë. Pse shkruaj?-Nuhi Sadiku Më duhet ta nis me një ngjarje. Duhet të ketë qenë viti 2016, kur konkurrova në një konkurs letrar. Isha 17 vjeçar, më i riu ndër… Keep Reading

Letërsi/Tharm

Imazhe me shi-Nuhi Sadiku

Imazhe me shi-Nuhi Sadiku   Natyra kompozon simfoni të panumërt Nga puthja e nxehtë e shiut Me aromën e bukës së pjekur në furrë. Këtu pranë një çift i ri Zënë vend në skaj të trotuarit Të lagur mendojnë për të ardhmen e tyre. Një burrë në mesomoshë Me shkop magjik kryen ritualin e tij… Keep Reading

Tirana Review

Fredi – poeti që trishtohej nga stinët/Nuhi Sadiku

Itaka e Rreshpes është rrugë me gjemba, shtruar nga të tjerët, që çon në portat e zvetënimit.   Nuhi Sadiku Një gjë duhet të pajtohemi të gjithë: Frederik Rreshpja, nëse nuk është poeti më i madh, është poeti më autentik i poezisë shqipe. Me të ndodhi revolucion i madh në ligjërimin poetik brenda poezisë, duke… Keep Reading

Go to Top