Tag archive

Nizar Kabbani

Letërsi/Përkthim/Tharm

Prelud-Nizar Kabbani

Prelud-Nizar Kabbani   Për një grua që s’ka të ngjashme e pagëzuara «qyteti i trishtimit tim» për atë që udhëton në ujin e syve të mi si anije dhe kur shkruaj depërton midis meje dhe zërit tim: të dhuroj vdekjen time si poemë Si beson se këndoj për ty ?   Përktheu: Ledia Kushova Keep Reading

Letërsi/Përkthim/Tharm

Grua, dija e Zotit tim-Nizar Kabbani

Grua, dija e Zotit tim-Nizar Kabbani   Në sytë e tu dhembshuria humb si rrudhat e ujit humb koha, hapësira, fushat, shtëpitë, detet, anijet. Fytyra ime bie si një vazo e mbaj fytyrën time të thyer midis duarve dhe ëndërroj të blihet prej një gruaje por kush shet vazo të vjetra më thotë : Gratë… Keep Reading

Letërsi/Përkthim/Tharm

Që të ndahesh për ca kohë-Nizar Kabani

Që të ndahesh për ca kohë- Nizar Kabani   E dashur le të ndahemi për ca kohë Për të mirën e dashurisë sonë por dhe të mirën tonë Le të ndahemi për ca kohë Në dobi të kujtimeve tona të shtrenjta Që ne bashkë i kemi përshkuar Në emër të një dashurie përrallore Që ende… Keep Reading

Go to Top