Tag archive

Milan Kundera

Letërsi/Përkthim/Tharm

Fragment nga romani “Pavdekësia” II/Milan Kundera

Milan Kundera Hemingueji po dridhej dhe Gëtja i kapi doren. “Qetësohuni Ernest. Qetësohuni miku im. Unë ju kuptoj. Ajo që po tregoni më kujton një ëndërr. Kjo qe dhe ëndrra ime e fundit, më tej s’kishte ëndrra, apo më mirë, ishin ëndrra të ngatërruara, të cilat s’dija më t’i dalloja nga realiteti. Imagjinoni një sallë… Keep Reading

Letërsi

JETA ËSHTË TJETËRKUND-Milan Kundera

Pasthënie për botimet amerikane, italiane dhe gjermane të romanit.  Milan Kundera “Jeta është tjetërkund” është një referencë e fjalisë së famshme të Rimbaud-it. André Breton-i e citon në përfundim të Manifestit të mbirealizmit. Në Paris, në Maj të vitit 1968, studentët e shkruan si një parullë mbi muret e Sorbonës. Por titulli origjinal i romanit ishte Koha… Keep Reading

Letërsi/Tharm

Fragment nga romani “Pavdekesia”/Milan Kundera

Milan Kundera – Ju e dini Johan, – thotë Hemingueji, – as unë s’u kam shpëtuar pretencave të tilla të vazhdueshme. Në vend që të lexojnë librat e mi, ata shkruajnë libra rreth meje. Thonë se s’i doja gratë e mia. Se s’jam marrë mjaftueshëm me djalin. Se i kam thyer turinjtë një kritku. Se… Keep Reading

Go to Top