Tag archive

Joni Shanaj

Poezia e Martin Camajt u bë proteza apo paterica vendimtare jetike e dytë për poezinë shqipe, që ajo të ecte, me këmbët e dala, thyer nga komunizmi/Joni Shanaj

Joni Shanaj Emrin e Martin Camajt mund ta kem dëgjuar me siguri mjaftueshëm për të m’u ngulitur fort në kokë në “Refleksionet II” (ose III), në Akademinë e Arteve, viti 1991, nga Ardian Klosi; njeriu që i dedikoi jo pak prej vetes përhapjes së veprës së Camajt në Shqipëri. Sikur vetëm për kaq Klosi do… Keep Reading

A(rt)ktivizëm/Esé

DHE JETA ISHTE DRITA E NJERËZVE/Joni Shanaj

Joni Shanaj Ungjilli sipas GjonitMishërimi i Fjalës1:1 Në fillim ishte Fjala dhe Fjala ishte pranë Perëndisë dhe Fjala ishte Perëndi.1:2 Ai (fjala) ishte në fillim me Perëndinë.1:3 Të gjitha gjërat u bënë me anë të tij (fjala), dhe pa atë nuk u bë asnjë nga ato që u bënë.1:4 Në atë ishte jeta, dhe jeta… Keep Reading

Biseda/Kinema/Letërsi

Mund të kurseheshin investimet kolosale për kisha e xhami të reja, dhe të ndërtohej, në mëshirë të perëndisë, një godinë e re e veçantë Biblioteke/Bisedë me regjisorin Joni Shanaj-2

U desh të ndahej në dy pjesë biseda me regjisorin Joni Shanaj, për shkak se në muajin Nëntor të vitit të shkuar, kur unë bashkëpunoja me një tjetër media, ai iu përgjigj vetëm pyetjes së parë. Kështu duhej të kalonte pak kohë që me në fund ai t’u përgjigjej edhe pyetjeve të tjera. Joni Shanaj… Keep Reading

Biseda/Kinema

S’ju flet Tirana!-Bisedë me Joni Shanaj

Bisedë me regjisorin Joni Shanaj. Në të vërtetë unë kisha përgatitur disa pyetje për të, por u duk se pyetja ime e parë e shënjestroi në ca pika që i dhimbnin, kështu ai u përgjigj gjatë dhe me nerv në lidhje me të. Përgjigjia e tij mund të qëndrojë më vete edhe si një formë… Keep Reading

Go to Top