Tag archive

Erjon Papagjoni

Gjoni i madh VI-Erjon Papagjoni

Erjon Papagjoni Dy javë më vonë, pesë ditë pasi ishin kthyer nga ekspedita e radhës në ujërat e lumit përtej kurorës së maleve, të shtatë vëllezërit e të çnderuarës trokitën në derën e shtëpisë njëkatëshe në anën tjetër të Luginës, për të vënë në vend nderin e çjerrë të së motrës. Në të vërtetë ishin… Keep Reading

Letërsi/Tharm

Gjoni i madh V-Erjon Papagjoni

Mëngjesin tjetër dielli doli në të njëjtin vend, aty mes dy malesh, por ndryshe nga ditët e tjera, shkëlqente aq fort e lëshonte ca rreze aq të gëzueshme, a thua se donte të ndriçonte gjithçka, që në Luginë të mos kishte më as edhe një cep të errët, që çdo rrugicë e dritare të llamburiste… Keep Reading

Letërsi/Tharm

Gjoni i madh IV-Erjon Papagjoni

Erjon Papagjoni Heroit tonë nuk i hahej e nuk i pihej, nuk i flihej. Diçka i shtrëngonte kokën, gjoksin, shpatullat, e mundonte dhe s’e linte të flinte. Kishte raste që dilte natën në pyll dhe ecte tutje-tëhu, duke trazuar flokët me të dyja duart, si një somnambul nën pushtetin e ëndrrave të tij. Iu shfaqën… Keep Reading

Letërsi/Tharm

Gjoni i madh III-Erjon Papagjoni

Gjoni i madh-Erjon Papagjoni Si çdo të diel, Mamuthi ngarkoi tre mushkat me dru, por ndryshe nga gjithë të dielat e tjera mori rrugicën që të zbriste në sheshin e rrëmujshëm në qendër të fshatit. Përkohësisht tregu ishte zhvendosur aty pasi në tregun e lagjes së tij kishte patur shkarje dheu. Në sheshin ku zhvillohej… Keep Reading

Letërsi/Tharm

Gjoni i madh II /Erjon Papagjoni

Erjon Papagjoni Sikur dikush të kishte hedhur në mes të kurorës farën e një bime gjigante, njerëzit lulëzuan dhe nisën t’u kacavirren maleve krah për krah me shpellat ku banonin dikur shqiponjat, aq sa kishte vende të atilla ku veç pak hapa i ndanin strehët e dikurshme të shqiponjave nga ato të njerëzve. Sa shtëpi… Keep Reading

Letërsi

Gjoni i Madh-Erjon Papagjoni

Gjoni i Madh-Erjon Papagjoni …Mes një kurore malesh madhështorë, mbuluar nga pyje bredhash të lartë, shtrihej një Luginë e gjerë, dhe mbi të, një fshat i madh. Legjendat rrëfenin se shekuj e shekuj më parë, në fillesat e njerëzimit, tamam në kohët kur majmuni u bë njeri, a thjesht zuri ta quante veten të tillë,… Keep Reading

Go to Top