Tag archive

Elona Culiq

Shkodra-Elona Çuliq

Shkodra-Elona Çuliq një pemë ngulun me rranjë në liqe e degë përqafuem qiellitmban nje qytet të tanë gjallëaty stinët shkojnë e vijnëpa ndoj pretendim dhe zogjtë ndalen e këndojnëkangë si askund tjetër një liqe i ngulun në pemë i këndon qiellitkangë zogjsh dhe rrëfen për një qytet që muret i pikojnë qumështdhe sytë qajnë me… Keep Reading

Letërsi/Tharm

Poezi nga Elona Culiq

Poezi nga Elona Culiq dështova sot nuk mujta me kenë versioni ma i mirë i vetes apo andrra e asaj vajzës 10 vjeçare, foto e së cilës noton dikund në harresë nuk mujta me kenë perfekte hero i askujt dhe asgjaje nuk i dita gjithë përgjigjet e pyetjeve, me dhe pa lidhje sot as kafja… Keep Reading

Letërsi/Tharm

Shkodra-Elona Culiq

Shkodra-Elona Culiq   një pemë ngulun me rranjë në liqe e degë përqafuem qiellit mban nje qytet të tanë gjallë, aty stinët shkojnë e vijnë pa ndoj pretendim dhe zogjtë ndalen e këndojnë kangë si askund tjetër. një liqe i ngulun në pemë i këndon qiellit kangë zogjsh dhe rrëfen për një qytet që muret… Keep Reading

Letërsi/Pse shkruaj?

Pse shkruaj?/Elona Çuliq

Pse shkruani? Revista defekt-teknik ua drejtoi këtë pyetje disa shkrimtarëve dhe poetëve shqiptarë, brenda dhe jashtë vendit. Përgjigjia e radhës erdhi nga Elona Çuliq. Ndryshe nga të tjerët, ajo iu përgjigj kësaj pyetjeje me një poezi. Vijon më poshtë. Pse shkruaj?-Elona Çuliq   Pse shkruaj? Me shkru don me thanë me lindë prej vedit një rranjë… Keep Reading

Letërsi/Tharm

Poezi nga Elona Çuliq

Poezi nga Elona Çuliq   asnjë rrugë nuk të çon në Romë, tana rrugët të çojnë vetëm një vend; në djall, në ferr, në varr, edhe në parajsë, por ne nuk qëlluam prej atyne, kështu që me nge i fillojmë ditët, pa pyetje e pikëpyetje, vetëm tabula rasa me u mbushë me zbrazëtinë e së… Keep Reading

Go to Top