Tag archive

Arbjona Çibuku

Si orientohet lexuesi shqiptar drejt letërsisë së mirë shqipe, në një kohë kur shkrimtari duhet t’i paguajë para të thata televizioneve?/Sondazh nga defekt-teknik

Që një shkrimtar shqiptar të dalë e t’i flasë lexuesit për librin që ka shkruar në një nga televizionet “kombëtare” shqiptare, thuhet nën zë se ai duhet t’i paguajë para të thata televizionit… Ndoshta ka ardhur koha e një terminologjie të re për televizionet shqiptare, atyre fare mirë mund t’u shtojmë një “sh” te fjala… Keep Reading

A(rt)ktivizëm/Kinema

Look Who’s Back, komedia gjermane si një thirrje për reflektim ndaj ndikimit të ekstremit të djathtë dhe degjenerimit të medias

Përballë një perversiteti të tillë, ku media arrin dhe e nxjerr Hitlerin edhe në një emision gatimi, me dy neonazistë duke prerë mish, ata presin që e vetmja audiencë që mund të ankohet të jetë ndonjë majtiste Arbjona Çibuku Pak kohë më parë pashë një film gjerman satirik, të vitit 2015, me regjisor David Wnendt… Keep Reading

A(rt)ktivizëm

Sistemet arsimore që vrasin mendimin kritik/Arbjona Çibuku

Institucionet arsimore sipas Illiç-it dhe arsimi në Shqipëri Arbjona Çibuku Ivan Iliç tek “Shoqëria pa shkolla”, shkruan mbi mënyrën se si nxënësit dhe studentët edukohen në lidhje me arsimin, që konstaton tek të nxënit dhe tek të mësuarit. Shumë studentë, veçanërisht ata që janë të varfër, e dinë intuitivisht se çfarë ofrojnë shkollat për ta.… Keep Reading

Go to Top