Tag archive

Adri Kalaja

Esé

E çfarë do të donte më pos shpirtit tim?/Adri Kalaja

Adri Kalaja   1 Harroj se nuk më vjen diçka në mend për të shtuar më shumë për etjen e hirtë që ka një pyll pas zjarrit. E shikon që në fund fare gjethet nuk e kanë në dorë nëse i merr era apo jo. Kur përcëllohesh shumë rrallë mund të shohësh ëndrra të lagura,… Keep Reading

Esé/Letërsi

Kur isha i çmendur isha më i guximshëm/Adri Kalaja

Adri Kalaja Më kujto sa herë të rruash këmbët.“Girl interrupted” Myslimanëve u pëlqen seksualiteti anal dhe janë të prirur drejt fitimit të parasë.“Ra ky mort e u pamë” Isha katër vjeç kur pashë për herë të parë penisin e babait“Vendi i babait” Jam fëmijë. Është hera e parë që shoh një etyd dhe dua të… Keep Reading

Kinema

Arti si metaforë për kontrollin/Adri Kalaja

Rasti i Stanley Kubrick-ut         Adri Kalaja Kur e pyetën njëherë Stanley Kubrick-un mbi “domethënien”e filmave të tij, ai u përgjigj me një perifrazim të T.S.Eliot-it; mund ta kishte thënë vetëm ashtu, pjesa tjetër është për Interpretim[1]. “Një poemë është gjëja e cila nuk mund të ndodhë në asnjë rrethanë, me përjashtim… Keep Reading

Go to Top