EMRIN TËND-JAIME SABINES

in Letërsi/Përkthim/Tharm by

EMRIN TËND-JAIME SABINES

Përpiqem të shkruaj emrin tënd në terr.

Përpiqem të shkruaj të dua.

Në terr përpiqem t’i them të gjitha këto.

Nuk dua që ta marrë vesh askush,

që askush të mos më shohë në tre të mëngjesit 

duke ecur nga një qosh i dhomës në tjetrin,

i marrë, i frymëzuar me ty, i dashuruar.

I ndriçuar, i verbër, i tejmbushur me ty, duke të shpërhapur ngado.

Them emrin tënd me gjithë heshtjen e natës,

e klith zemra ime gojëlidhur.

Përsëris emrin tënd, e them sërish,

e them pa u lodhur, 

dhe jam i sigurt se ka për t’u gdhirë.

Përktheu: Erion Karabolli

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Latest from Letërsi

Rishoh-Sueton Zhugri

Rishoh-Sueton Zhugri   I rishoh hapat e tua mbi parmakët e një

Prelud-Nizar Kabbani

Prelud-Nizar Kabbani   Për një grua që s’ka të ngjashme e pagëzuara
Go to Top