Tag archive

Spartak Lalaj

Taksisti-Spartak Lalaj

Spartak Lalaj Hodhi shikimin nga xhami i avullt, andej nga u dëgjua “Taksi”, por e shpërfilli. Kokën e kishte ende të nxehtë. Sytë i dhimbnin nga drita e kuqe e semaforit. Iu duk sikur dëgjoi një sirenë alarmi të zgjatur diku në largësi.– Ma lini mua timonin. E dua timonin të gjithin për vete dhe… Keep Reading

Letërsi/Tharm

Në det-Spartak Lalaj

Spartak Lalaj Mundësia më e madhe, duke u nisur nga të gjitha provat që shkencëtarët kanë sot, është se fundi i universit do të jetë një proces i ngadaltë dhe i gjatë, i njohur me termin “Ngrirja e madhe”. Në këtë skenar, universi do të zgjerohet pafundësisht dhe pas njëqind triliardë vitesh do të arrijë… Keep Reading

Kinema

Psikopati Amerikan/Spartak Lalaj

Spartak Lalaj Ka një ftohtësi kriminale kapitalizmi. Jeta e kthyer në numra ndrydh diçka të madhe te njeriu. Ndoshta ndaj i jam kthyer disa herë filmit “Psikopati Amerikan” pa e ditur mirë përse, i tërhequr nga humori i zi, nga personazhi i errët i Patrik Bejtmanit, që shkakton të qeshura, ndonëse është vrasës serial.Patrik Bejtmani… Keep Reading

Letërsi/Tharm

Fituesi-Spartak Lalaj

Spartak Lalaj Dymbëdhjetë… – u dëgjua zëri i spikerit.Ndiente një aromë të shpifur kërme. E kishte ndier që në mëngjes kur u zgjua nga gjumi. Aq e kudogjendur ishte era e shpifur, saqë për një çast ai bindi veten se gjithmonë e kishte ndier atë erë, veçse sot i kishte kushtuar vëmendje, kushedi pse. Nuk… Keep Reading

Esé

Demokraci pa kujtesë/Spartak Lalaj

Spartak Lalaj Këto kohë po dixhitalizoj arkivën filmike të babait, nga kaseta VHS në format dixhital. Nga materiale të ndryshme për çdo ngjarje të rëndësishme që ka ndodhur në qytetin e Laçit për pothuajse 15 vite, befas u përballa me një surprizë. Në vitin 1994, anëtarët e një familjeje të zonës, që kishin patur kullën… Keep Reading

Go to Top